Friday/ end of the week, at last

♥ Gelukkige verjaarsdag, mammie! ♥ Happy birthday, mom! ♥

This picture is a scene from out of the bus window I took on the way back to the apartment after work.  That’s a drug store on the right and the big old Buick emerging from the gate is the most popular luxury car in Chinese cities, I’m told – more so than Lexuses, Mercedeses and BMWs.   There are plenty of mopeds, motorcycles and bicycles on the road as well, and the buses and cars honk at them to say ‘Get out of the way!’ or ‘I’m on your left!’ .. we’re all glad we don’t have to drive here !

We have scheduled trips to Shenzhen for this weekend again, so I will report back on that.  Hopefully we will get to go to Hong Kong and even further afield on the Mainland once we have settled in a little better.

2 Replies to “Friday/ end of the week, at last”

 1. Hallo Willem, Dis nie aldag dat ‘n ma so “universeel” gelukgewens word nie, baie oulik van jou! Ons het vanoggend met jou ma gepraat maar het nie vandag oorgegaan Stellenbosch toe, het verstaan haar dag sou vol wees, of dit toe so uitgedraai het, sal ek maar later hoor. Woensdagaand was die klomp Aldriche darem hier by ons bymekaar. En van Woensdag gepraat, ek soek nog op die internet om te sien wat is die rekord vir die Kaap, want ons het die kwik op 40,5ºC geslaan en dit is moontlik die hoogste vir die Kaap! Was ‘n baaaaie warm dag gewees. En in teenstelling daarmee is daar verskeie dele van die wêreld wat ongekende koue en sneeu ervaar, nê? Hoe lyk dit, maak jy resepte bymekaar sodat jy terug in die VSA weer van julle Sjinese kos vir jou vriende kan maak!!! Ons het destyds toe ons by Marelu en Dawid in Japan gekuier het, ook met hulle soort toilette kennis gemaak! Lekker naweek vir jou en ons lees lekker aan jou nuus, hoop jy kan binnekort Hong Kong toe gaan en sommer dikwels. Mooi loop!

  1. Hallo tannie Adre,
   Dankie vir die boodskap! Ek is baie bly die familie kon bymekaar uitkom. (40 grade is BAIE warm!). Ek ontwikkel defnitief ‘n smaak vir Sjinese kos .. ek verstaan daar is heelwat streeksverskille, en dat die Sechuan provinsie se kos byvoorbeeld ‘spicier’ is as die kos wat ons hier kry (hier is natuurlik Sechuan restaurante ook).

   Ek is maar dom in die kombuis, maar ek sal definitief ‘n paar resepte moet probeer. Daar is ‘n oulike supermark in Seattle was Asiese kos en speserye verkoop.

   groete, Willem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *